Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@21:37:03 GMT

دلار ۴۸۵۰تومان؛ همیشه پای یک چمدان در میان است

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۷۳۶۷۱

دلار ۴۸۵۰تومان؛ همیشه پای یک چمدان در میان است

نرخ دلار در حالی کمتر از ۱۰ روز گذشته برای چندمین بار رکورد ۴۸۰۰ تومان را زد و هم اکنون با قیمت ۴۸۵۰ تومان فروخته می‌شود که رئیس جمهور پیشتر دلار ۴۸۰۰ تومانی را رد کرده بود. ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۷ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، نرخ دلار در حالی کمتر از 10 روز گذشته برای چندمین بار رکورد 4800 تومان را زد و هم اکنون با قیمت 4850 تومان فروخته می‌شود که رئیس جمهور پیشتر دلار 4800 تومانی را رد کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاخت وتاز دلار وطلا درحالی است که نرخ رسمی دلار با 20 ریال افزایش به 3699.8 تومان افزایش یافته است.

یکی از افتخارات دولت برقراری ثبات و آرامش در بازار ارز بوده است، ولی بیش از دو ماه است که این بازار رنگ آرامش را به خود ندیده است و این درحالی است که رئیس کل بانک مرکزی وعده بازگشت آرامش به این بخش را در بهمن و اسفند داده بود، ولی نه تنها آرامشی در بازار برقرار نشد، بلکه قیمت دلار به بالاترین نرخ خود رسید و رکورد 4850 تومان را هم زد.

شاید یکی از اصلی‌ترین دلایل رکورد جدید و عجیب قیمت دلار در روز جاری بالا رفتن نرخ فروش ارز در صرافی‌های بانکی است، چرا که صرافی‌های بانک‌ها نرخ فروش دلار برای اشخاص را 4777 تومان اعلام کردند و دقایقی بعد از آن این نرخ را به 4793 تومان افزایش دادند.

فعالان بازار ارز معتقدند افزایش قیمت دلار از سوی صرافی‌های بانکی مهم‌ترین عامل افزایش قیمت دلار در این بخش است، علاوه بر صرافی‌های بانکی نمایندگان پتروشیمی‌ها که در روزهای اخیر حضور پررنگی در فروش دلار مقابل پاساژ افشار داشتند قیمت‌ها را بالا برده و با نرخی نزدیک نرخ کف بازار به عموم مردم دلار می‌فروشند.

به گزارش تسنیم یکی از صراف‌های بازار ارز معتقد است اگر زمانی که قیمت دلار صبح امروز به 4800 تومان رسید، پتروشیمی‌ها و نمایندگان بانک مثل روزهای قبل مقابل پاساژ افشار به فروش دلار می‌پرداختند هم اکنون نرخ این ارز در بازار پرواز نمی‌کرد.

این صراف بازار ارز می‌گوید: مقابل پاساژ افشار دلار به صورت نقدی و بدون مالیات و دریافت کارت ملی با قیمت 4850 تومان به مردم فروخته می‌شود!

تشدید نوسانات در بازار ارز هرچند همزمان شد با توصیه‌های رئیس جمهور و رئیس کل بانک مرکزی به مردم برای نخریدن دلار، ولی کماکان صف‌های طولانی مقابل صرافی‌های مجاز و البته صرافی‌های بانکی در خیابان فردوسی وجود دارد که این نشان می‌دهد تب خرید دلار همچنان در بین مردم بالاست.

سکه تمام نیز با افزایش 17 هزارتومانی، به یک‌میلیون و 561 هزار تومان رسید و هر گرم طلای 18 عیار نیز با عبور از 150 هزار تومان رکورد قیمت را شکست.

محمد محمدولی رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلاوجواهر گفت: با توجه به شرایط فعلی پیش‌بینی بازار طلا میسر نیست، اما به هرحال نمی‌توان انتظار بازگشت قیمت طلا به رقم‌هایی مانند 110 تا 115 هزار تومان را داشت.

فشار بخش قاچاق بر بازار ارز

با شروع هفته جاری و در پی مداخلات بانک مرکزی در راستای کنترل بازار از طریق تزریق ارز، بازار ارز اندکی آرام گرفت وبا عقب نشینی 300 تومانی به کانال 4500تومانی وارد شد، اما این کاهش قیمت چندان دوام نیاورد و دیروزدوباره به کانال 4800تومان بازگشت. به گفته برخی کارشناسان، نه این آرامش، پایدار است و نه این شیوه کنترل و حفظ بازار که بانک مرکزی در پیش گرفته، منطقی و معقول است.

یک تحلیلگر اقتصادی به خبرنگار ما گفت: بانک مرکزی با عرضه نقدی ارز، سعی دارد فشار وارد آمده بر بازار حواله را کاهش دهد، حال آنکه اندازه بازار نقدی و حواله­ای به هیچ وجه، یکی نیست و بازار حواله چندین برابر بازار نقدی است، بنابراین به طور قطع این وضعیت و به عبارتی جابه جایی نقدی و چمدانی، نمی­تواند تداوم یابد.

میثم رادپور افزود: روشن است که حداقل در دو نقطه یعنی امارات و ترکیه، دسترسی به بازار حواله بشدت محدود شده که این محدودیت بر بازار داخلی ارز فشار زیادی وارد آورده است، اما شیوه­ای که بانک مرکزی برای کنترل بازار در پیش گرفته ناکارآمد است، چرا که نمی­توان برای مدت طولانی، ارز در حجم زیاد را به صورت نقدی و یا چمدانی جابه جا کرد و اصولاً باید این مقادیر بزرگ ارز از طریق سیستم بانکی حواله شود و جابه جایی چمدانی و نقدی مشکلات زیادی به همراه داشته و دارد، از جمله اینکه بسیاری از شرکت‌ها به خاطر مسائل مربوط به پولشویی تمایل ندارند به صورت نقدی و چمدانی کار کنند.

وی بر این باور است که اگر شبکه صرافی‌های کشور با محدودیت مواجه نبودند، بانک مرکزی می­توانست از طریق تزریق ارز در گلوگاه­های ارزی از قبیل دوبی و ترکیه، بازار را کنترل کند.

رادپور خاطر نشان ساخت: نوسانات فعلی بازار ارز، جدی است و اصولاً نباید تصور کرد که بازار آرام شده، چرا که هر وقت نبود اطمینان در بازار زیاد می­شود، توان کنترلی بانک مرکزی کاهش می­یابد و یک نهاد از پس اداره این بازار بزرگ برنمی‌آید.

این کارشناس پولی و مالی معتقد است از آنجایی که نقش صرافی‌ها در نقل و انتقال ارزی بالاست، تقاضاهای موجود بر بازار فشار مضاعف وارد می­آورد.

وی می­گوید: یکی از این تقاضاها که امکان انتقال از طریق سیستم بانکی را ندارد و از طریق صرافی‌ها انجام می­شود، حواله­های مربوط به قاچاق است و سالانه 15 میلیارد دلار قاچاق به کشور صورت می­گیرد.

رادپور ادامه داد: انتظار نمی­رود قاچاقچیان صرف­نظر از قانونی بودن یا نبودن فعالیتشان، در شرایط فعلی تقاضای خود را حذف کنند، بنابراین با توجه به اینکه صرافی‌ها امکان انتقال ندارند و یا با هزینه بالایی این کار را انجام می­دهند، فشار مضاعف بر بازار وارد می­آورند.

منبع‌: قدس

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R1359/P1359/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۷۳۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، بازار حبوبات بیش از دو سال است که نوسان قیمت داشته و امسال تنها نخود است که تغییر قیمت زیادی نداشته است.

سال گذشته که تولید نخود کم بود و نرخ آن در بازار افزایشی شد برخی کشاورزان را به این سو هدایت کرد که نخود بکارند. از آنجا که تولید محصول در حوزه کشاورزی بدون برنامه انجام می‌شود و کشاورزان بر اساس رصد ساده بازار مبادرت به کشت محصولی می‌کنند معمولاً هر ساله با پدیده کم‌بود و بیش‌بود محصولات رو به رو هستیم.

سال گذشته کشور کمبود نخود را تجربه کرد و امسال با مازاد تولید رو به رو هستیم که اجازه صادرات هم ندارد. از این رو در حالی که هر کیلو گرم نخود در بازار بین ۶۵ تا ۷۲ هزار تومان به فروش می‌رسد نرخ انواع لوبیاچیتی، قرمز و سفید بالای ۱۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.

ناصر مرادی، رئیس شورای ملی نخود و عضو هیأت مدیره انجمن حبوبات ایران پیش تر به مهر گفته بود، صادرات نخود در طول این سال‌ها با توجه به میزان تولید بین ۱۰ تا ۲۰ هزار تن در سال بود. سال ۱۴۰۲ با توجه به بهبود قیمت حبوبات از جمله نخود کشاورزان مبادرت به کشت بیشتر انواع حبوبات کردند. همچنین بارش خوب و نبود آفت آمار تولید را دو برابر کرد. همچنین مساله دیگر نرخ دلار بود. نخود ایرانی با توجه به خوش طعمی و کیفیت آن بازار پسند بوده و کشورهایی مانند پاکستان و عراق مشتری آن هستند و سال گذشته ازبکستان و امارات هم اضافه شدند. رشد قیمت حبوبات در بازار جهانی بازار حبوبات کاران را بهبود بخشید.

همچنین بر اساس گزارش گمرک جمهوری اسلامی در ۱۰ ماهه نخست سال گذشته نزدیک به ۷۵ هزار تن نخود از کشور صادر شد.

علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در برنامه‌ای تلویزیونی درباره تنظیم بازار حبوبات عنوان کرد، در بازارهای جهانی انواع حبوبات تا ۷۰ درصد افزایش قیمت داشت و از هر تن ۱۱۰۰ دلار به میانگین ۱۷۰۰ دلار رسیده است؛ اما قطعاً با عرضه زیاد، تقویت تولید داخل و دورنمای کاهش قیمت در بازارهای جهانی قیمت حبوبات هم اصلاح خواهد شد.

وی یادآور شد که فصل برداشت جهانی حبوبات از خرداد شروع می‌شود و قیمت‌ها روند کاهشی خواهد داشت.

این مسؤول دولتی اظهار کرد، با تأمین ارز از سوی بانک مرکزی و عرضه فراوان حبوبات قیمت‌ها در بازار تثبیت خواهد شد.

کد خبر 6098247 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • ثبات قیمت دلار و سکه ادامه دارد
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۹
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • طلا باز هم اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷